tiistai 6. syyskuuta 2011

Henkiinherätys

Yritän nyt samaa kikkaa kuin Nokia Missio ja yritän saada kuolleeseen uutta eloa. Mun Lasarus-kokelaana on tosin vain tämä blogi.

Jotenkin en ole saanut aikaiseksi kirjoittaa tänne mitään. Kenties siksi, koska aiheena oli tarkoitus olla lähinnä käsityöt ja niistä haastelen lähinnä Ravelryssä. Edellisessä blogissa vaahtosin henkilökohtaisista angsteistani, joten tekstiä synty helposti. Näin neutraalista asiasta kirjoittaminen on paljon vaikeampaa.

No mutta.

Heinäkuussa kävin Ravelry-porukan kanssa Tallinnassa, tai oikeammin, Tallinnan lankakaupoissa. Päämatkakohteena oli Karnaluks. Koska netistä löytyy jo niin paljon kuvauksia Karnaluksista sekä reittiohjeita sinne, jätän ne nyt kokonaan väliin. Olen kerran aikaisemmin käynyt ko. paikassa, joten en kokenut juurikaan minkään sortin sokkia astuessani ovesta sisään. Suurin osa porukasta kaikkosi Karnaluksista melko vauhdikkaasti ilmeisesti vanhan kaupungin vironvillojen perään. Meitä jäi pieni, mutta sisukas porukka, joka tutki melko lailla Karnaluksin kaikki nurkat tarkasti. Hieman harmitti se, että useimmat langat tuntuivat olevan akryylisekoitteita. Niissä langoissa, joissa ei ollut akryyliä, oli aika hailakat värit. Itse pidän akryylittömistä langoista JA voimakkaista väreistä. Moni lanka jäi siis ihan suosiolla hyllyyn. Puikkoja olisi pitänyt ostaa ehdottomasti paljon enemmän. Siis paljon. Todella paljon.

Shoppailun ihanuutta vähensi tehokkaasti sää. Olo oli koko ajan kuin uiskentelisi hikisessä muovipussissa. Lisäksi minulla oli mukana uskollisena matkaseurana melkoinen päänsärky. Mutta lankoja kun mennään ostamaan, niin silloin ostetaan perhana lankoja, vaikka pää kainalossa!

Karnaluksin jälkeen kävimme lähes vastapäätä avatussa lankakaupassa nimeltä Lõng & lõngast / Wool & woollen. Kauppa oli tyylikäs pieni putiikki ja minua suorastaan hävetti kömytä sinne suomalaishikineni ja -hajuineni. Mutta oi ihanuus mikä kauppa! Olin ajatellut, että kyseisessä kaupassa voi olla melkoisen korkeat hinnat. Juu ei ollut. Shetlanninlampaan villalanka maksoi 1,47€ / 50g. Tätä oli ihan pakko ostaa 400g. Liikkeestä sai vielä 10% alennuksen avaijaisten kunniaksi. Suosittelen!

Lisäksi kävimme muutamassa muussa käsityöliikkeessä, mutta minä olin jo lankani saanut. Kirjakaupasta ostin miehelle tuliaisiksi The Mammoth Book of Apocalyptic SF -kirjan. Sitten palasimmekin jo laivalle. Tehokkaasti käytetty maissaoloaika, emme käyneet edes syömässä.


Tässä saaliini:

Turkoosi Loop 10,90e (Lankamaailmassa muistaakseni 19,90e)
Punaista paksua puuvillaa, Lara, 1 kg 27,60e
Musta Laraa 2 kerää
400g shetlanninvillaa 10,60e
Lila CanCan 10,90e
Vihreä Juvel Multi (100& villaa) 7,80e
Ponyn ruusupuiset puikot 5,50e
Addin pienemmät pyöröt 2,60e
Addin suuremmat pyöröt 3,50e
Addin sukkapuikot 2,95e
2x30cm vetoketjua yhteensä 1,15

2 kommenttia:

  1. Olihan meillä mukava reissu :-)

    Minä löysin tuon Wool&Woolen -kaupan vsdta seuraavalla reissulla. Oli ihana tuttavuus.

    Neulokasta syksyä!

    VastaaPoista